Логотип
  • Німецький Міжнародний Abitur

    08.04.2024

    Німецький Міжнародний Abitur (DIA) — це випускний шкільний документ про освіту, який засвідчує отримання учнем високого рівня знань та компетенцій, достатніх для вступу до вищих закладів освіти Європи. В Німеччині Abitur дає можливість безкоштовно навчатися у вищих закладах освіти по всій країні.

    Учні нашої школи мають можливість отримати Abitur завдяки тому, що Deutsche Schule Kyjiw є частиною міжнародної мережі з 140 німецьких закладів освіти за кордоном.

    Що це означає для наших учнів?

    • Факт того, що школа має право надавати DIA, свідчить про європейський підхід до навчання, де головною компетенцією є критичне мислення, самостійність та здатність застосовувати отримані знання. Навчання у такій школі дає міжкультурну освіту, яка розширює світогляд і готує до життя в глобальному світі.
    • DIA визнаний в усьому світі та відкриває двері до вищих закладів освіти та ринків праці не тільки в Німеччині, а й в інших країнах світу.
    • DIA підлягає державному нагляду Німеччини і є взірцевим документом про здобуття загальної середньої освіти.  Навчальні програми та іспити стандартизовані та застосовуються по всьому світу. Стандарти якості контролюються державою (KMK), федеральним урядом Німеччини (ZfA), а також інспекторами з якості освіти.

    Як отримати DIA?

    Крок 1: отримати базову середню освіту

    Крок 2: після 9 класу отримати диплом з німецької мови (DSD 1) та / або Кваліфікацію професійного навчання Berufsbildungsreife (BBR)

    Крок 3: після 10 класу — отримати атестат про закінчення Реальної школи (Realschule) та / або Кваліфікацію розширеної професійної освіти Erweiterte Berufsbildungsreife (EBBR)

    Крок 4: наступні два роки навчатися у старшій школі – успішність за цей період враховується в атестаті DIA

    Крок 5: Після дванадцятого року навчання скласти наступні іспити:

    • Три письмові іспити: з математики, іноземної мови, та природничих чи гуманітарних наук.
    • Письмовий іспит з німецької мови.
    • Усний іспит, на якому учні демонструють свої комунікативні навички та знання зі шкільних предметів
    • Презентація на вільну тему за вибором учня, де він демонструє свої дослідницькі навички, вміння розв’язувати проблеми, а також навички ведення дебатів.

    Всі ці кроки учні Deutsche Schule Kyjiw проходять у нашій школі та складають всі перераховані вище іспити. Випускники та випускниці Deutsche Schule Kyjiw отримують поглиблену загальну освіту, яка є основою для продовження навчання в Європі та побудови міжнародної кар’єри.

    Contact us