Логотип
  • Подвійне свято – Німецько-українська школа святкує 1 вересня та 15-річний ювілей

    04.09.2023

    Незвично багато хвилювання було в школі під час підготовки до першого вересня. Німецько-українська школа вже неодноразово святкувала початок навчального року, відчиняючи двері школи за різних обставин. Але в цей день все було по-іншому.

    Свято 1 вересня

    Усі з великим нетерпінням чекали на перший день у 2023-2024 навчальному році. Багато батьків, усі співробітники та учні зібралися, щоб відсвяткувати початок нового навчального року. Звичайно ж у центрі урочистостей були почесні гості Німецько-української школи – першокласники та першокласниці, яких вітали надзвичайно тепло. Директор школи Віллі Врубель та Голова Правління Дітріх Трайс привітали дітей та урочисто розпочали новий навчальний рік. Святкова програма з багатьма яскравими виступами підкреслила культурне розмаїття, яке характеризує нашу школу протягом багатьох років і надає їй особливого шарму.

    Усі гості із цікавістю слухали святкову програму і насолоджувалися музичними виступами та віршами учнів. Усі з нетерпінням чекали, поки класні керівники 1-10 класів привітали своїх учнів і під бурхливі оплески провели їх до нових класів у цьому навчальному році. Там для кожного з них відбувся перший урок у новому навчальному році. Усі інші гості мали змогу згаяти час за частуванням, поки не розпочалося друге святкування цього дня.

    День народження школи

    З нагоди 15-річчя школи було вирішено зробити перший день навчання подвійним святом. За всі ці роки Німецько-українській школі довелося пережити не раз кризові часи. Жорстока агресія росії проти нашої гордої України – це, безумовно, один з найважчих періодів в нашій історії. Нам теж довелося важко боротися в останні місяці, і цей час не пройшов повз нас безслідно. І все ж наша воля все ще незламна, а наша гордість за себе і нашу школу – величезна. Величезними зусиллями ми змогли забезпечити майбутнє нашої школи і гідно відсвяткувати це досягнення з нагоди дня народження.

    Дітріх Трайс, Голова Правління та водночас один із засновників школи, відкрив захід розповіддю про створення школи та її розвиток з того часу. Від імені Посольства ФРН в Україні на святкування завітав д-р Тім Пранге, який ще раз запевнив у незмінній підтримці школи з боку Німеччини. Після промов представника батьківської ради Ольги Чаус та директора школи Віллі Врубеля розпочалася святкова програма. Музичні виступи Єви й Тадея з 3 класу, які грали на фортепіано, вокальний виступ учительки Мераї Джейкобс, танцювальні номери вчителів школи та флешмоб порадували глядачів.

    Ще однією яскравою подією дня стали численні привітання з усього світу, які надійшли на адресу школи в цей день. Колишні директори, вчителі, батьки, діти школи, а також інших німецьких шкіл за кордоном по всьому світу згадали про Німецько-українську школу в цей день і надіслали свої привітання.

    Зазвичай кожне святкування закінчується великим тортом. Для нас це не було винятком. Під бурхливі оплески свічки на торті були задуті і свято гідно завершилося.

    Після цього чудового подвійного святкування Німецько-українська школа розпочинає новий навчальний рік з великою надією та впевненістю. Із вдячністю за новий навчальний рік з новими учнями і за історію школи, яка продовжує писатися з кожним новим роком.

    Contact us