Логотип
  • Сила у Єдності

    11.07.2023

    Німецько-українська школа в м. Києві на Всесвітньому конгресі Німецьких шкіл з кордоном

    Німецько-українська школа стала маленькою. Зі 177 учнів після 24 лютого 2022 року залишилось лише 36. Такий масовий переїзд коштував нам багато сил і протягом всього цього навчального року нас супроводжувало багато невизначеностей. Чи можемо ми, попри все, запропонувати цим 36 учням той рівень освіти, на який вони заслуговують, і який відповідає нашим вимогам до якісного навчання та викладання?

    Час показав, що це не лише можливо, але й те, що ми з неймовірним завзяттям змогли набратись сил та організувати такий навчальний рік, який жодним чином не поступається іншим, насиченим подіями шкільним рокам за майже 15-річну  історію нашого закладу освіти.

    Нужденна ситуація, в якій ми опинились, розвилась у чесноту, а невизначеність у креативність. Сила Німецької школи в м. Києві однозначно полягає в нашому невимовному прагненні досягти того, що інші школи давним-давно облишили б: навіть у кризові моменти вести звичні регулярні уроки та гарантувати шкільне життя, майже повністю наближене до нормального.

    Ми стали меншими, але не сумніваємось у наших сильних сторонах. Ми можемо впевнено радіти успіхам цього навчального року, а також зробити посильний внесок у спільну справу разом з іншими Німецькими закордонними школами.

    Саме таку можливість надав нам Всесвітній конгрес Німецьких шкіл за кордоном, який пройшов в Афінах з 19 по 23 червня. Під час багатьох семінарів була розроблена спільна позиція стосовно майбутнього та форми організації Німецьких шкіл за кордоном.

    Участь в Конгресі взяв керівник Німецької школи в м. Києві, який розповів іншим учасникам про досвід організації шкільного життя в м. Києві, а також про здобутки нашої школи.

    Під час багатьох зустрічей стало зрозуміло, що і інші німецьки школи за кордоном стикаються із власними, досить індивідуальними проблемами. Багатий досвід Німецької школи у подоланні надзвичайних та кризових ситуацій зміг дати іншим закладам освіти важливі імпульси та далекоглядну інформацію для роздумів.

    Під час заходу школа мала можливість знайти нових друзів, започаткувати важливі партнерські відносини та поглибити давні знайомства.

    Німецька школа в м. Києві знову міцно закріпилась на міжнародній арені та має можливість демонструвати свою хорошу роботу. Як член Всесвітньої асоціації німецькій шкіл за кордоном, Німецька школа в м. Києві зайняла своє місце наряду з іншими закордонними школами і неймовірно вдячна за можливість зробити свій внесок у спільну справу.

    Contact us