Логотип
  • Auf Schulbesuch an der DS Budapest

    26.04.2023

    Заняття в очному форматі для 7 онлайн-класу Німецько-української школи.

     

     

     

     

    Учитель сам по собі не створить клас.

     

     

    Саме учні наповнюють його життям!

     

     

    Це мрія кожного вчителя – пережити таку мить у класі. Знати, що ти достукався до учнів. Як у класі, так і в житті. Той єдиний момент, коли учні піднімаються на парти і дивляться на вчителя зверху вниз. Зміна перспективи –це так називається в педагогічній практиці, момент, від якого мурашки по шкірі у класичному фільмі «Товариство мертвих поетів».

     

     

    У Німецько-українській школі зміна перспективи завжди на порядку денному. Лише зрідка виникає питання про те, хто і коли «стане на парти». Більш нагальними є питання світла, електрики, інтернету та повітряної тривоги.

    І все ж хочеться, щоб праця вчителя не забувалась, а якість викладання тільки покращувалась, як тільки з’являється така можливість.

    Саме така нагода випала нашому 7 онлайн-класу, який через різні життєві обставини опинився в Угорщині в м. Будапешт. На виставці «Дидакта» були налагоджені перші контакти з Німецькою школою Будапешта і, за вдячної підтримки керівництва школи, з’явилася можливість організувати день очного навчання в цій школі. Радість від цієї події була безмежною, а прийом був надзвичайно теплим.

    Окрім занять, діти отримали вітальні подарунки від Німецької школи Будапешта, а також були забезпечені харчуванням на сніданок та обід. Це був неймовірно приємний час у невимушеній шкільній атмосфері, сповнений безтурботності та сміху.

    Окрім навчального блоку на тему «Світська бесіда», що містив самостійно створений відеоролик, наступним за розкладом був урок з історії на тему «Абсолютизм». Питання полягало в тому, як би абсолютний правитель подавав себе в «Поколінні TikTok»?

     

     

     

    Можливо, так?

     

     

    Або так?

     

     

     

    Німецько-українська школа не забуває… Ні радість від допомоги в найскладніших ситуаціях, ні вдячність друзям школи, які зробили можливим таку прекрасну подію, як цей день.

    Від щирого серця дякуємо за цей чудовий день!

    Contact us