Логотип
  • Всесвітній день безпечного Інтернету

    10.02.2023

    DSK за безпеку при роботі з мас-медіа

    Разом з українськими учнями однієї з німецьких шкіл Німецько-українська школа не мала на меті нічого іншого, окрім як переосмислити поводження з сучасними засобами масової інформації.

     

     

     

    В рамках заходу «Всесвітній день безпечного Інтернету», організованого поліцією землі Саксонія, учні 5-10 класів DSK разом з учнями зі школи «Am Merzdorfer Park» (м. Різа, Саксонія, Німеччина) взяли участь у кількох воркшопах, які висвітлювали небезпеки сучасних медіа та медіаспоживання.

    Наші учні у звичному для них онлайн-форматі були підключені до класів школи у Різі та отримали можливість обмінюватися думками з іншими українськими учнями. Разом вони розглянули такі складні теми, як «Самоконтроль, саморефлексія», «Користування мобільним телефоном, залежність від мобільного телефону», а також взяли участь у жартівливо-розважальні акції зі створення мему.

    Учнів DSK активно підтримувала колишня вчителька школи Крістін Штріцке-Врубель, яка має неабиякий досвід у галузі медіапедагогіки. Вона розробила всі воркшопи та провела їх для 5-7 класів. Тому велика подяка їй за чудову роботу та підтримку.

    Маючи досвід навчання в дистанційному та гібридному форматах, Німецько-українська школа сьогодні є затребуваним партнером у впровадженні альтернативних форм викладання та навчання. Навички, отримані під час кризи, допомагають нам підтримувати якість викладання на найвищому рівні та відповідати нашим власним стандартам належного викладання. Водночас нашим завданням при цьому є не випускати з поля зору турботу про наших учнів. Завдяки «Всесвітньому дню безпечного Інтернету» ми змогли зосередитися на небезпеках і проблемах зростаючої цифровізації, і ми впевнені, що отримали на цьому заході багато важливих імпульсів.

    Contact us