Логотип
  • З-під пера директора_05.02.2022

    05.02.2022

    З-під пера директора

     

    Шановна шкільна громадо!

    Перше півріччя цього навчального року закінчилося, учні отримали атестати та, користуючись нагодою, хочу ще раз повідомити вам про події у нашій школі.

    Новий штам вірусу COVID-19, омікрон, вже потрапив до Києва і захворюваність у місті стрімко зростає. З того часу, як ми відновили навчання після різдвяних канікул (10 січня), не проходило і тижня, щоб принаймні три класи не переходили на онлайн-навчання у зв’язку із карантинними заходами. Минулого тижня 5 класів та 9 окремих учнів навчалися онлайн. І, можливо, це ще не пік захворювань. Уряд України надає директорам загальноосвітніх шкіл можливість самостійно вирішувати чи переходити школам на онлайн-навчання. Українська школа, в якій розташована наша початкова школа, працює онлайн з минулої п’ятниці.

    DSK також розробила внутрішній план антикризового реагування, враховуючи і політичну кризу, з піклуванням про безпеку дітей та працівників.

     

    З понеділка, 7 січня, у нашій школі почалися письмові випускні іспити. Як відомо, наша школа вперше отримала дозвіл KMK (Постійної конференції міністрів освіти та культури федеральних земель у ФРН) на проведення німецького міжнародного іспиту (Abitur). Вчителі добре підготували 10 випускників старшої школи до іспитів з німецької мови, математики, англійської мови та біології. Ми всі тримаємо за них кулачки!

    З 9 по 13 березня 2022 року наші учні 10 класу будуть писати атестаційні контрольні роботи (у гімназії) або письмову частину іспитів на атестат середньої школи (MSA). Весь час, який залишився до іспитів, буде використано для підготовки та налаштуванню учнів.

    Наприкінці травня обидва екзаменаційні класи (Abitur і MSA) складатимуть усні іспити.

     

    За останні тижні було зроблено багато у підвальному приміщенні школи на Новомостицькій, 2. Тут облаштовано комфортну багатофункціональну кімнату, в якій можуть проходити уроки музики, а також планується бібліотека. У затишних куточках бібліотеки можливо буде з користю проводити вільний час після уроків. Ми будемо тримати вас в курсі подальшого розвитку та можливостей використання цього прекрасного простору.

     

    І остання, але не менш важлива інформація щодо обміну учнів зі школою – партнером у Лейпцигу за музичним напрямком. Після онлайн-зустрічі та прекрасної презентації від Rahnschule, ми отримали близько 30 заявок від учнів початкової та середньої шкіл.  Звісно, що залишилося ще багато питань, але музичні спільноти нашої школи та школи – партнера в Лейпцигу сумлінно працюють над рішеннями та відповідями. Звісно, ми ще проінформуємо Вас пізніше!

    З повагою

    Геральд Мібс

    5.2.2022

    Contact us