Логотип
  • З-під пера директора_17.09.2021

    19.09.2021

    З-під пера директора

    Шановна шкільна громада,

    ми розпочали навчальний рік і в нашому колективі багато нових колег, з якими ми вас вже познайомили.

    Сьогодні я хотів би розповісти вам про команду, яка керує школою. Нам вдалося зібрати вмотивовану, нову команду, яка має необхідну висококваліфіковану підготовку і досвід.

    Ви вже знайомі зі мною, як з директором школи, знаєте пані Олену Ковальчук – мого надійного українського партнера. Цього року вона буде опрацьовувати всі питання стосовно української частини нашої школи, як і раніше, найкращим чином. Пан Томас Ерманн – давній заступник директора з усіх внутрішніх шкільних питань відповідатиме за розклад уроків та замін, концепцію запровадження медіатехнологій. Звичайно, пані Анна Калиновська – найкращий адміністративний менеджер, глава адміністрації, яка певно знає нашу школу краще за всіх інших. Пан Мартін Гмайнер – новий член команди, колега з міжнародним досвідом роботи, який посів місце керівника початкової школи, має багаторічний досвід роботи в Німеччині у якості незалежного директора початкової школи. Йому допомагає та підтримує керівник української початкової школи – пані Олена Грибонос, знайома вам усім як надійний та перевірений роками член шкільної громади. Минулого року пані Моніка Хансен спонтанно допомогла нам, коли взяла на себе завдання заступника керівника початкової школи. Вона дуже швидко і надзвичайно старанно виконувала нові  завданні, а тому ми ні за що на світі не хотіли б і не змогли б обійтися без її співпраці. Пан Віллі Врубель хоча і не новий колега у нашій школі, але новий у ролі керівника середньої школи. Його спокій та одночасний рух дуже допомагають школі і ми всі раді, що він є в команді з управління. Пані Мартіна Фішер – нова колега з великим досвідом роботи за кордоном у старшій школі і ми дуже раді, що до нас приєднався такий компетентний працівник старшої школи, досвідчений у питаннях випускних іспитів (Abitur) безпосередньо в Німеччини. І останнє, але не менш важливе – наші двоє колег у дитячому садку. Пані Алла Бойченко, після багатьох років роботи представником Правління, отримала нову посаду – адміністративний керівник дитячого садочку KITA. Певно, що пані Бойченко гарно впорається з новими обов’язками, оскільки знає дитячий садок і школу з іншої точки зору. Пані Поліна Шлінке з Ганновера прибула в наш колектив у якості нового педагогічного директора дитячого садка. Вона має повну завершену освіту з корекційної педагогіки та багато педагогічних “ноу-хау”, від чого наш садочок отримає чималу користь.

    Ми впевнені, що таке поєднання дуже молодих і молодих колег, з міжнародним досвідом та “київським досвідом”, чоловіків та жінок і, що не менш важливо для нашої інтернаціональної школи – з українських та німецьких колег, принесе успіх в наступному навчальному році нашій школі. Усі ми в команді з керування школою бачимо нашу важливу роль “обслуговуючого персоналу”, який має змогу підтримати та допомогти, “відкрити двері” для кожного члена педагогічного коллективу – найважливішою силою в будь-якій школі, і, звичайно, для батьків з усіх їх питань.

    Я дуже рад нашій співпраці!

    Українські випускні іспити – ЗНО

    За підсумками цьогорічних оцінок ЗНО наша школа посіла 1 місце серед міжнародних шкіл у Києві, в яких учні 11 класу складали випускні іспити (ЗНО). Усі міжнародні школи викладають предмети мовою своєї школи: англійською, французькою або як в нашій школі – німецькою. Та випускні українські іспити складають, звичайно, українською мовою. Ми дуже пишаємося нашими учнями, завдяки яким DSK стала найкращою за результатами ЗНО серед міжнародних шкіл у Києві.  Найщиріші вітання нашим українським сім’ям!

    Німецькі випускні іспити – Abitur

    У перший тиждень канікул з 5 по 8 липня, коли всі інші учні та вчителі вийшли на заслужений відпочинок, нашим двом випускникам і трьом випускницям старшої школи довелося складати усні іспити після того, як вони пройшли письмові іспити на початку травня. Іспити проводили наші колеги з партнерської школи у місті Фрайберг землі Саксонія онлайн. Пан Врубель контролював технічну частину іспитів, але також постійно підтримував та мотивував наших учнів. Зрештою, всі вони гарно склали іспити й зараз навчаються в університетах Німеччини, Австрії та Нідерландів.

    Посол Німеччини в Україні люб’язно запросила випускників, їх батьків, окремих вчителів та членів Правління школи на невелику церемонію у своїй резиденції. Там ввечері 8 липня 2021 року після того, як були оголошені результати, відбулося невелике свято.

    З повагою

    Геральд Мібс

     

    Contact us